Barn bør vokse opp i Oslo

Det stormer i Dagbladet etter førstesideoppslaget i Dagbladet i dag der en gjeng bøgdiskjendiser sier at de ikke vil la barna sine vokse opp i Oslo. At bøgdiser sier at det er bra å vokse opp på landet er vel knapt overraskende. Det må de gjøre eller så pisser de på oppveksten sin. Det hadde fått større tyngde hvis noen som hadde vokst opp i Oslo hadde sagt det.

Hagas prosjekt er å stoppe flyttestrømmen. Sist Sp satt med kommunalministeren (Enoksen) skjedde akkurat det samme som nå. Sentraliseringen akselrerer. Folk vil til sivilisasjonen. Norges befolkning siger nedover mot Oslofjorden og inn til byene ellers i Norge.

Ingen forskning støtter at det er bedre for barn å vokse opp i distriktene. Snarere tvert imot. Både sosialantropolog Hilde Liden og samfunnsgeograf Guro V. Gabrielsen tilknyttet Norsk Form konkluderer med det motsatte. Å vokse opp i by gir mer tolerante barn som blir i stand til å håndtere komplekse situasjoner.

Bøgdekjendisene bør la barna sine vokse opp på bøgda hvis de vil at barna skal bli like enfoldige som dem selv. Å stoppe flyttestrømmen til Oslo er verken ønskelig eller mulig. 

Kommentarer:
Postet av: Tormod Romestrand

"Å vokse opp i by gir mer tolerante barn som blir i stand til å håndtere komplekse situasjoner". Hva med din toleranse, da ? Du oser av forakt i uttalelser som dette: "Bøgdekjendisene bør la barna sine vokse opp på bøgda hvis de vil at barna skal bli like enfoldige som dem selv". Hvilken dekning har du for å si at disse kjendisene er enfoldige, og er det pga. at de har vokst opp på bygda ? Du burde blitt tvangssendt på en 4 års ekspedisjon fra Kamtsjatka til Kola med Lars Monsen og 5 bikkjer - uten mulighet for pub-besøk :0) Jeg bor forøvrig på Lindeberg, og har bodd i Oslo siden 1988. Jeg har vokst opp på bygda, men er mer tolerant enn du, og ingen har kalt meg enfoldig ennå. Det finnes utvilsomt noen enfoldige i bygda der jeg kommer fra, men det er ikke mangel på slike hverken på Lindeberg, Vinderen, Bogerud eller andre steder i Oslo.

06.07.2006 @ 11:32
Postet av: byrådsleder

yo Tormod. Dette er en del av et kjent og kjært sommerrituale i Norge; fyr opp motseningen mellom by og land, og så er debatten gående gjennom hele sommeren. Barn må få lov til å vokse opp hvor de vil, bare ikke piss på Oslo og barns oppvekstvilkår her. Det blir folk av de som vokser opp i byen også. Det snåle er Norge er det eneste landet i verden hvor et politisk partin som har som eneste prosjekt å snu flyttestrømmen fra by til land kan komme i regjeringsposisjon.

06.07.2006 @ 13:38
URL: http://byradsleder.weblogg.no
Postet av: Tormod Romestrand

Du er jo ganske flink til å bære ved til bålet og peise på med tennvæske når du skriver om hvor enfoldige bøgdisene er, og at ungene deres også kommer til å bli åtgløymer... Det blir nok folk av de som vokser opp i byen, men noen flere feller er det nok å ramle i. De blir nok mer streetwise og flinkere til å takle ulike situasjoner enn de som bor i bygda. I forhold til toleranse har nok foreldre og omgangskrets mye å si. Det er mye intoleranse blant de etnisk norske på Lindeberg f.eks.

06.07.2006 @ 14:40
Postet av: erling fossen

Tormod: Ja, jeg er skyldig, men lover å gjøre det godt igjen med å skrive en kronikk i Aftenposten med utgangspunkt i Hamsuns forfatterskap, og avlive by/land-motsetningen og påstå at alle steder, små som store, står ovenfor de samme utfordringene.

14.07.2006 @ 14:00
URL: http://www.byradsleder.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1580686