Business i Bjørvika

Skriverier som ikke er sendt noe sted. ef.

Business i Bjørvika

 

Debatten om Bjørvikautbyggingen er foreløpig dominert av gråhårede rikssynsere som er best på bøker og skiftenøkler, og eldre damer som er redd for miste utsikten til fjorden. Næringslivet er tilsvarende fraværende, enda det skal bygges en bydel som er skreddersydd for deres behov. Hvorfor er ikke næringslivet mer opptatt av Bjørvikautbyggingen?

 

Etter at flytoget kom ser vi en gradvis utvikling av Bjørvika som et Central Business District i Oslo. Markedet er blitt globalt, og bedrifter i konkurranseutsatt sektor er avhengig av utpreget kontakt med resten av verden. Derfor plasserer bedriftene seg så nær flytoget som mulig. Som John M. Lervik i programvareselskapet Fast Search & Transfer sa det til ukemagasinet Ny Tid nylig: ?Det er ingen ulempe å ha hovedkvarter i Oslo så lenge vi ligger oppe på Flytoget?.  FAST er ett av selskapene som allerede har flytta inn i Atriumbygget i Bjørvika. Satt på spissen. Norges konkurransekraft i privat sektor er avhengig av at så mange selskaper som mulig blir plassert oppe på flytoget i Bjørvika. Da får vi heller akseptere at en håndfull personer med romslig økonomi, det må du ha skal du ha råd til å kjøpe toppetasjer med balkong i indre by, mister deler av fjordutsikten sin.

 

Det er på tide at debatten om Barcode-prosjektet i Bjørvika får tilbake proporsjonene. Valget mellom høy eller lav utnyttelse av Bjørvika er i realiteten et valg mellom kreft eller det lille ubehaget man får når en høy person sitter foran deg på kino. En høy og tett utnyttelse i Bjørvika er selve navlestrengen til både et bærekraftig og konkurransedyktig Oslo. Roter vi bort den historiske sjansen vi nå har, vil våre etterkommere garantert anklage oss. Hvis de da ikke allerede har flytta. For å hindre dette, må næringslivet bokstavelig talt på banen.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/4744146