Klimapropaganda fra Bjerknessenteret

Skriverier ikke sendt noe sted. ef.

Klimapropaganda fra Bjerknessenteret

 

I oppslaget "Frykter våt opera?" 14.02 slår klimaforsker Atle Nesje ved Bjerknessenteret i Bergen fast at operaen i Oslo kan ligge under vann om 100 år. Oppslaget sannsynliggjør at vannstanden kan stige inntil 2,9 meter i løpet av hundre år. Dette er rett og slett en spekulasjon som verken er troverdig eller verdig til å stå på trykk.

            FNs siste klimarapport spår at havstanden vil øke med mellom 20 til 50 cm i løpet av de neste hundre år. 20 års klimaforskning har altså redusert en forventet havstigning på flere meter ned til centimeter. For Norges vedkommende er det ytterligere komplisert. Landmassivene vokser med inntil 4 millimeter i året i følge DNMI fordi landet vårt så lenge har vært under isbreer.

            Et worst case scenario er derfor at middelvannstanden ved operaen har vokst med maks ti centimeter om 100 år, forutsatt at ikke klimaet blir kaldere. Da er det langt igjen til Statbyggs smertegrense på 2,6 meter. Å spekulere i hvilke skader en ev. stormflo kan skape som Nesje gjør er kun egnet til å spre bekymring hos en befolkning som allerede er segneferdig.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/4744208