Oppbevaringsbokser i marka


Source logo


Ønsker bokser til skiftetøy i Marka

Aftenposten Aften 22.03.2007

ELTVIK ANDERS

Seksjon: Nyheter Del: 1 Side: 10
Savner du et sted til skiftetøy mens du går tur? Oslo Byaksjon tror oppbevaringsbokser på T-banestasjonene ved Marka vil få flere til å reise kollektivt. Genialt, mener sjefen for stasjonene. ANDERS ELTVIK JON-ARE BERG-JACOBSEN (foto)

Det var Marit Karlsen i Oslo Byaksjon som først tenkte på å få satt opp oppbevaringsbokser på T-banestasjonene ved utfartsstedene til Marka. På den måten mener hun og Erling Fossen at det blir både mer komfortabelt og fristende å bruke T-banen istedenfor bilen når en skal på tur i Marka.

- I vinter har jeg stått her og frosset etter turer i Marka. Hadde jeg kunnet oppbevare en sekk med klesskift her, ville opplevelsen blitt mye bedre, mener Marit Karlsen.

Hun foreslår å plassere oppbevaringsboksene på T-banestasjonene på Sognsvann og Frognerseteren. For en liten sum kan sekken med ekstra skift ligge trygt til turen i Marka er over. Dette tror hun vil få flere til å la bilen stå hjemme.

- Vi må få bruke Marka uten bil. Det blir enklere med slike bokser, sier hun.

Nyttig hele året

Karlsen og Fossen mener det å få på plass disse boksene bør være en grei sak.

- Den korte avstanden mellom sentrum og Marka er Oslos fortrinn. Oslo er blitt kalt «Verdens feteste afterski-by». En må legge forholdene til rette for at en skal bruke kollektivtransport når en skal til Marka, sier Fossen, som mener boksene vil være like kjærkomne om sommeren.

De to er sikre på at slike bokser vil bli en suksess, og vil jobbe videre for å få dette til.

Positiv

Forvaltningssjef Peter Michael Steckmest i Infrastrukturenheten i Kollektivtransportproduksjon AS, tidligere AS Oslo Sporveier, mener ideen til Marit Karlsen er svært god.

- Det er jo en genial idé, som vi kommer til å jobbe med når vi får forslaget presentert. Vi ønsker å legge til rette for våre passasjerer, sier han.

Han har bedt initiativtagerne om å sende en skisse over hvordan plasseringen av disse boksene kan løses på Sognsvann og Frognerseteren stasjon.

Steckmest sier alt er mulig å få til, men understreker at det må gjøres en god del avklaringer før det kan bli aktuelt å sette ut oppbevaringsboksene.

- Slike bokser blir fort utsatt for tagging og hærverk. Det må avklares hvem som skal betale for boksene og bruken, og hvem som skal stå for vedlikehold og drift. Samt at sikkerhetsmessige aspekter rundt plassering langs sporene må avklares før disse boksene eventuelt kan komme på plass.

anders.eltvik@aftenposten.no©AftenpostenKommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/4981254