Vil ha ett sted for narkomane

Vil ha ett sted for narkomane
Aftenposten Aften 22.05.2007
RIAZ WASIM K

Med Erling Fossen i spissen vil Oslo byaksjon samle inn 300 underskrifter for å kreve at kommunen gir de narkomane ett fast sted å være. WASIM K. RIAZ

Ifølge loven må bystyret ta stilling til et forslag som blir fremmet av minst 300 innbyggere i kommunen. Dette vil Erling Fossen og Oslo Byaksjon dra nytte av. Denne uken starter de sammen med Foreningen for humanistisk narkotikapolitikk (FHN) en underskriftskampanje for å samle inn de nødvendige stemmene. Kravet er at rusmiljøet i byen får sitt eget innendørs værested.

- Vi vil samle underskrifter i Skippergata fordi det er der problemet er størst. Målet er at de narkomane får et eget hus med velferdstilbud som kantine og arbeidstrening, sier Fossen, leder for Oslo byaksjon.

Etter at politiet løste opp Plata-miljøet, har de narkomane spredd seg flere steder i sentrum. Aften kunne sist uke fortelle om åpenlyst salg av narkotika rett ved et ungdomshus i Vaterlandsparken. Ap. s sosialpolitiske talsmann, Trond Jensrud, sa til Aften at politikerne må finne et eget sted for de rusavhengige. Også Fossen mener at det er uheldig å jage narkomane fra sted til sted.

- Vil ikke et slikt hus bli oppfattet som et fristed der man legaliserer narkotika?

- Et slikt senter vil primært fungere som et sted der de rusavhengige settes i stand til å hjelpe seg selv. Dette skal ikke bli et fristed der det omsettes stoff. Det er opp til politikerne hva de putter inn i et slikt senter slik at det fungerer etter hensikten og blir et velferdssenter, svarer Fossen.


Hvis alt går etter planen, blir forslaget lagt frem i bystyret om en måned.

wasim.riaz@aftenposten.no


©Aftenposten

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5446216