Jobber for kulturhus


KULTUR OG BYUTVIKLING: Erling Fossen og Ragna Kronstad i Oslo Byaksjon påpeker at et kulturhus kan være inntektsbringende og bidrat til byutvikling. I mammas armer er 4 måneder gamle Willem.

KULTUR OG BYUTVIKLING: Erling Fossen og Ragna Kronstad i Oslo Byaksjon påpeker at et kulturhus kan være inntektsbringende og bidra til byutvikling. I mammas armer er 4 måneder gamle Willem.
Jobber for kulturhus

Oslo Byaksjon stiller liste i kommunevalget og kaster seg inn i kampen for et nytt kulturhus i Groruddalen.
Tekst: Lars Roar Rud
lars.roar.rud@lokalavisen.no

nordvet: Lokalavisen Groruddalen møter Erling Fossen og Ragna Kronsatd utenfor Grorud samfunnshus. De to er svært engasjert i at Groruddalen må få et nytt kulturhus nå.
- Groruddølene må til Lørenskog hvis flere enn 300 skal se et arrangementet, sier urbanist Erling Fossen.
Oslo Byaksjon ser for seg et større signalbygg som profilerer Groruddalen nasjonalt. Dalen trenger bedre møteplasser og opprustning av det offentlige rom. Den språklig og kulturelt sammensatte befolkningen trenger et felles hus, mener de. Et multifunksjonelt hus der kulturlivet får et arbeidsmiljø og en arena med verksteder, øverom og prosjektkontorer. Ungdoms- og kulturmiljøene tilbys avanserte produksjonsbetingelser.


Må være nytt

- ?Det må være en storsal med plass til minst 1.200 personer, slik at enkelte forestillinger kan bli kommersielt lønnsomme og dermed subsidiere mindre oppsetninger, sier Fossen og Kronstad. Byaksjonen, som også stiller som parti i lokalvalget, er kritisk til det enøyde fokuset på byutvikling knyttet til samferdsel. Den pågående debatt om E6-lokk er eksempel.
- Et slikt lokk vil kun hjelpe elgen til å komme seg over E6. Vi må koble kultur og byutvikling. Her kan vi få til en revitalisering av slitne områder, sier Fossen.
Kulturhuset skal trekke folk til Groruddalen, akkurat som folk idag trekkes mot sentrum.
- Det må være lov å tenke stort om Groruddalen, ikke bare i Bjørvika, påpeker Kronstad.
- Groruddalen har ikke vært by i mer enn femti år. Vi må utvide sentrum. Husk at dette området var Norges rikeste jordbruksland. Groruddalen kan ta rollen som ledestjerne og vise Oslo hvordan vi kan få de ulike gruppene til å møtes på en felles arena der de arbeider sammen.

http://www.noblad.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070628/GRKULTUR/706280186


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5475719