Den nye tid

I går åpnet jeg min valgkamp. Jeg holdt appell for Larvikslista i Larvik. Fin gjeng. Før på dagen svarte jeg også på spørsmål i Universitas

Her er appellen:

Hei Larvik. Larvikslista 

Jeg misunner dere litt, hver gang dere er langt nede og lurer på om dere har kasta bort livene deres, så kan dere bare tenke på 20,9 som var valgoppslutninga deres i 2003. Da kan dere finne roen og vite at dere har utretta mer enn mange gjør hele livet sitt. Å gå fra 0 til 20,9 prosent på tre måneder kvalifiserer til et mirakel. Mirakelet i Larvik. Hvorfor den nye tid valgte å manifestere seg i Larvik og ikke i Oslo, må historikerne finne ut av. Kanskje var dere geniale i deres kommunikasjon. Kanskje hadde dere de gode sakene. Kanskje lå de materielle forholdene til rette. Hos mange av dere har det sikkert sneket seg inn en nagende følelse av at dere ikke klarer å gjenta braksuksessen, og har begynt å telle hvor mange mandater dere må ha for å være fornøyde. Jeg er her for å overbevise dere om at alle forholdene ligger til rette for at dere kommer til å gjøre et enda bedre valg denne gang. 

Jeg ser to grunner til det.  

1. Konkurransen fra de andre partiene er ikke spesielt hard. Det sier noe om deres raushet at Larvikslista i sin godhet nå har begynt å eksportere politikere for å redde de andre partiene fra akutt rekrutteringskrise. Det er Larviklistas styrke. Dere er det eneste partiet som klarer å tiltrekke dere høyt utdanna yngre folk som elsker byen sin og vil gjøre noe for den, men som ikke klarer møllukta hos de andre partiene. Dere åpner politikken, de andre partiene lukker den. Snart sitter det folk fra Larviklista på topp i alle de viktige politiske posisjonene i Larvik.   

2. Hva er de viktigste politiske utfordringene framover? Det er først og fremst å skape nye arbeidsplasser tilknyttet de nye produktivkreftene. Ikke minst er dette viktig i Larvik som har en nettoutpendling på rundt 2000 personer. De nye produktivkreftene får dramatiske følger for byens utforming. Larvik må skape helt nye byrom som følge av at gammal industri fløtter og ny industri med helt andre arealbehov kommer til. Et viktig leement for å lage nye arbeidsplasser er å bruke kultur. For eksempel vil et kulturhus skape enorme ringvirkninger i områdene rundt seg, og påvirke både nærings- og byutviklinga i stor grad.  Larviklista har suverent høyest troverdighet på dette politikktriangelet: kultur, by- og næringsutvikling. Om noen år vil alle de andre partiene med nødvendighet løpe etter dere 

Konklusjon: De ytre forutsetninger peker i retning av at dere skal bli det suverent største partiet i Larvik etter valget. All den energien som trengs finnes i dette rommet. Og dette er fysikk, ikke englepreik; glem Østlandspostens galluper, glem alle andre enn dere selv. Ikke skjel til noen. Hvis dere intensiverer samhandlinga dere i mellom, øker antall kontaktpunkter mellom dere, og blir enda mer sammensveisa, vil denne energien vokse og vokse og til slutt bli ledestjernen for hele Larviksamfunnet.  Jeg kan også med usvikelig sikkerhet si når dette inntreffer: 10. september.  

Larvikslista representerer den nye tid. Og den nye tid har bare tapt en gang ifølge dikteren Per Sivle. Det var i 1030 i slaget på Stiklestad da vår felles Vikenkonge Olav Haraldson uventet tapte mot Tore Hund og hans bondehær.

Det kommer ikke til å skje igjen.   

Lykke til med valget           

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5503073