Hvem er Miss Frigg?

Hvem er Miss Frigg?

Det er vanligere og vanligere for organisasjoner og bedrifter å personifisere målgruppa, også for fotballag. Noen ganger får det katastrofale følger. Ikke minst for Kanal 24 som offensivt gikk ut og markedsførte at de ville ha tak i kvinne 32 år som likte Elton John. Det førte til at alle vi andre valgte å ikke høre på kanalen, med det som følge at kanalen nylig endte i grøfta. Tilsvarende har Vålerenga laget et strategidokument der de definerer målgruppa si som en 28 år gammel mannlig elektromontør bosatt på Haugerud. VIF mener altså at hos han eller denne gruppa ligger det største mobiliseringspotensialet.

Hvem er så Friggs målgruppe? Skal vi starte med kjønn, så er det Oslo og mange andre byers kjennetegn at det er flest kvinner bosatt der. Altså bør målgruppa eller kjønnet på vedkommende være hunkjønn. Det passer også bra med at det er veldig mange kvinner som engasjerer seg i barne- og ungdomsfotball. Først og fremst som lagledere, foreldrekontakter, heiagjeng, men også trenere. Menns forhold til fotball er som deres forhold til matlaging. Hverdagsmaten overlater vi til kvinnene, mens grillinga der kokken er i sentrum for oppmerksomheten tar vi oss av. Overført betyr det at i den grad vi bryr oss er det som trenere. Aller helst på kamper. Skal vi bestemme alder, så tar vi førstegangsfødende i Oslo, som ligger på rundt 30, og plusser på de seks årene før barnet blir gammel nok til å spille fotball i Frigg. Snittalderen på disse fotballmødrene er altså rundt 36.

Når det gjelder yrke er den typiske innbygger i Friggland sysselsatt i kreative yrker, enten som selvstendig næringsdrivende, prosjektledere, forsker, kunstner, journalist, musiker, ingeniør osv. Den amerikanske professoren Richard Florida bruker samlebetegnelsen "den kreative klasse" om arbeidstakere som må finne opp arbeidet sitt litt på nytt hver dag. Den kreative klassen kjennetegnes av fravær av rutiner. Den kreative klassen utgjør ca. 1/3 av de vestlige byenes arbeidsstokk. I Oslo bor disse hovedsakelig i indre by, noen har rota seg bort på Grünerløkka, men de aller fleste er i Frigglandet.

Miss Frigg er altså kvinne, 36 år og mor (med eller uten gubbe) og jobber i kreative yrker. Nå som både hun og vi vet dette, er det bare å dukke opp på Friggs treningskamp mot lillesøster Fagerborg førstkommende søndag kl 14.00 på kunstgresset ved Idrettshøyskolen. Jeg gleder meg til å se dere.

Erling Fossen

Hentet fra spalta "Frigg & Sånt" i Lokalavisen Frogner St. Hanshaugen:


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5699278