Soloppgang i Oslo

Aften («Minimal Barcode-slanking», 29. februar) og Dagsavisen (Oslomuren, 3. mars) har to nærmest identiske ledere som uttrykker sinne fordi bystyret gikk inn for en minimal slanking av Barcode.

De to kampanjeavisene mot Barcode skal få lov til å blåse ut frustrasjonen over å ha kjempet så hardt og tapt så ettertrykkelig, men det er noen påstander som må kommenteres.


Begge lederne antyder at politikerne har overkjørt demokratiet fordi befolkningens protester ikke er blitt hørt. Men det som har skjedd etter at protestene eksploderte høsten 2006, er nettopp at opinionen har beveget seg. Av to grunner. For det første: Tilhengerne er kommet på banen. Det er like mange tilhengere som motstandere som har stått på trykk i Aften siden nyttår. For det andre: Når folket så alternativet til Barcode, kalt Bykode, ville et flertall ha Barcode, ifølge en meningsmåling i Aften. Det er lettere å være mot noe, enn for noe.


Et annet eksempel. På det sosiale nettverket Facebook har den fremste «Ja til Barcode»-gruppen samlet over 300 medlemmer, mens den fremste «NEI til høyhusmur i Bjørvika» bare har samlet 1/3. Det finnes altså ikke lenger noen entydig opinion mot Barcode.

Og det er heller ikke riktig at det bare er utbyggerne og ekspertene som vil ha Barcode. Hvis begge sider legger sin kjærlighet til Oslo i en vektskål, vinner tilhengerne. Motstanderne gråter over byen som var. Tilhengerne fryder seg over det Oslo som kommer. Legg ned våpnene. La oss bygge Oslos fremtid sammen.


Erling Fossen, Oslo Byaksjon

Aften 10.3.2008


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5738179