Hawaifotball i Friggland

Henta fra Friggs faste spalte Frigg & Sånt i Lokalavisen

Hawaifotball i Friggland


Mandag 21.4 kl. 18.45 barker det løs i 3. divisjon. Frigg Oslo FK møter Ullern hjemme på Tørteberg i det som fort kan bli seriefinale. De aller fleste som har tippa resultatet i vår avdeling har enten Frigg eller Ullern på topp. For Friggs del har treningskampene skapt mer uro enn ro. Vi har spilt 12 treningskamper, hvorav seks er vunnet, en ble uavgjort og fem tap. Men det er en gla`nyhet for alle som synes håndball er morsommere for der skåres det så mange flere mål. I snitt skåres det 6,75 mål hver gang Vikans disipler entrer en fotballbane. Akkurat som i hawaifotball bølger der veldig fram og tilbake. Vi tapte 9 - 0 mot 2. divisjonslaget Skeid og vant 6 - 0 mot divisjonskollega Fagerborg. Frigg har sluppet inn 3,67 mål i snitt per kamp, mens vi har skåra 3,1 mål. Noen hengeromper vil muligens murre om defensive problemer og fokusere på et forsvar som lekker som en sil, men det er å starte i feil ende. Frigg speller offensiv og underholdende angrepsfotball.

Trener Ole-Kristian Vikan er en suveren type. Han kan ta oss helt til eliteserien. A man with a plan. Han vil gjerne spelle 4-3-1-2 formasjon, men spillerne, som enten er nye eller vant til Viggo Strømmes 3-5-2 sliter foreløpig litt med å forstå opplegget. Det er ikke uten grunn at lag med nye trenere med en plan sliter litt i begynnelsen. Ofte taper de alle kampene i vårsesongen, og vinner alle om høsten. For Friggs del er det å håpe at prøving og feiling er over med de tolv treningskampene, og at systemet sitter som superlim i pappen på Friggspellerne. I den siste treningskampen vant vi 2 - 1 over Nesodden, det eneste laget vi ikke klarte å slå i fjor, og det tar vi som et sikkert vårtegn på at herfra og inn er det walkover.

Det nye i år er ikke at Frigg skal spille underholdende fotball. Det har vi alltid gjort. Det nye er at dere som bor i Friggland skal strømme til Tørteberg og fylle Friggfeltet med skrål og utagerende roping. De siste årene har det vært røffly 9 Friggsupportere på hver hjemmekamp. Det bor 70 000 mennesker i Friggland. Selv om mange er innflyttere og heier på dølalag som Sogndal, Start, Viking og det som verre er, så har vi nok mennesker til å fylle Friggfeltet bak Chateau Neuf til randen. Til den første kampen i år har vi fiksa speakertjeneste, kioskservering og ballgutter. Det eneste dere skal gjøre er å heie på laget med blå og hvite striper, og putte en femtilapp i bøssa til de som går rundt og tar inngangspenger. Klanen sier at de er Engas 12 spiller. I år skal dere i Friggland bli Friggs 12 spiller. Vi ses på mandag.


Tid Publisert: 18.04.2008 08:00, Sist endret: 18.04.2008 09:10


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5812656