Magi på Friggfeltet

Hentet fra min faste spalte Frigg & Sånt i Lokalavisen St.Hanshaugen/Frogner

Magi på Friggfeltet

 

152 personer, da er trenere og reserver ikke talt med, hadde surra seg bort på Friggfeltet ved Chateau Neuf mandag kveld. Uten at det er sjekka med Guiness rekordbok og seniorene i klubben våger jeg påstanden at det er 10-årsrekord for Frigg Oslo FK i ordinær seriekamp. Det lå magi i lufta. Slik må det være når Odins kone Frigg møter sportsguden Ull(ern). Begge er de uovervinnelige i Åsgård. Frigg både hører og vet alt, og Ull(ern) kan ingen slå i tvekamp. Sola skinte fra skyfri himmel og solstrålene fant veien gjennom løvtrærne på vestsiden av Tørteberg, der byen møter periferien. Eller Vinderen som noen kaller det. De 10-15 faste seniorene til Frigg som har vært alene på Friggkamper nesten siden krigen fikk til og med dedikert en sang til seg av speakeren. Og hvilken sang er vel bedre enn den tidløse shclægeren Hovedøen sunget av Kari Diesen? Magien varte til midtveis i 2. omgang da slitne Friggbein kom litt på etterskudd og skapte flere farlige frispark, hvorav en Ullernspiller tilslutt fikk putta utligningsmålet slik at kampen endte 1-1. Fra da av reiste Frigg seg som RBKs 10 mann mot Enga på Ullevaal søndag og fikk feilaktig et mål annullert som offside et minutt før slutt.

            Men det var verdt det. For første gang på lang tid fikk Friggs mange spillere i aldersbestemte lag forbilder i egne rekker. Enten det var ballgutta i Frigg 96-4, J-94 som vant Haugarkøpp i helga eller juniorspillerne som skulle ut i treningskamp mot et seniorlag rett etter a-lagskampen var over. Dropp Beckham, Torres, Ronaldo. Nå er det A-lagsspellerne til Frigg som ble forbilder. Praten gikk: ?Så du det raidet til Dan eller??, ?Goalen til Bjørn var lite ikke fet da?, ?Redningen til Faye var helt konge?. For første gang på lang tid skjønte kidza i Frigg at de egentlige heltene befinner seg i Friggland. Det er ikke nødvendig å krysse kjølen eller Atlanteren for å finne dem. En soccer mom fortalte meg at øynene til ballgutt-sønnen hennes var like tallerkenstore da han kom ut av garderoben til A-laget, som da han var med sin die hard-Arsenalfar på Highbury for første gang.

            Det er i stunder som dette man skjønner at fotball handler om langt mer enn sport. Fotball handler om å gi barn gode forbilder. Fotball handler om å skape tilhørighet. Fotball handler om å gi barn et fellesskap som er større enn dem selv. Fotball handler i siste instans om livet selv. Hvordan man skal få livet til å stå opp og danse. Eller ta en tunnel.

   

      

                  


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5831500