Når Frigg våkner

Da 2. omgang hadde rukket å bli halvfull på Tørteberg og Frigg Oslo FK hadde kjørt over nyopprykkede Hasle/Løren så innstendig at de hadde fått utvist 2 spellere for kjeftbruk, ropte sjefen for Friggløvene; Bolek Gleichgewicht: ?Vi har flere mål enn dere har spillere. ? Hele Friggfeltet knakk sammen av latter og humringa kunne høres til hulene i Afghanistan der selv avdøde Osama Bin Laden våknet og sverget at han alltid hadde vært Friggsupporter. Da kunne også verdens beste Friggsupporter, Knut Krogh-Tonning, som har vært på samtlige kamper siden Ålesund brant, i hvert fall flere enn noen andre i verden, slå fast at nåværende Frigglag har nok av potensielle forbilder for de unge håpefulle i klubben. Hva skal vel de med forbilder som en avdanka Ronaldo som ikke klarer å se forskjell på damer med utovertiss og innovertiss, John Carew som rægger damer med sjekkereplikken ?jeg er Norges største kjendis? eller Liverpoolspiller John Arne Riise som ikke vet hvilket lag han speller på og putter konsekvent i feil mål, når de har Friggkaptein Tønne som skårer fire goaler i en kamp eller Tor Daneshmand som har tyngdepunktet så lavt at han kan lage piruetter på en femtiøring?

            For å sette ting i perspektiv. Frigg Oslo FK vant 9-1 over laget som før kampen lå likt med oss på tabellen. Så bra spilte vi at både trener Kai Arild Lund og lagleder Per Egil Nygård i Hasle/Løren først begynte å fyre seg opp som defekte kinaputter, før de begynte å gråte. Den største Frigg-seieren i moderne tid er på 10-1, men i følge Friggtrener Ole Kristian Vikan teller ikke den kampen fordi den gangen hadde bortelaget huket tak i en kelner til å stå i mål. Og alle vet at kelnere sier vennlig ?skal det være noen flere mål før vi stenger? hver gang de møter en motstander.

            Hva er hovedårsaken til at Frigg nå leder tabellen? Vi er i flytsonen. Flytsonen er et veldig presist begrep som ligger midt mellom en vertikal akse som heter utfordringer og en horisontal akse som heter mestring.  Trener Ole Kristian Vikan, som riktignok ser ut som en modell, men som når han åpner kjeften får selv Egil Drillo Olsen til å høres ut som en fotballamatør, har innført et sinnrikt system som Frigg-gutta sleit med i oppkjøringa, men mot Hasle/Løren satt selv de innøvde frisparkene som du må ha doktorgrad for å forstå.

Du skjønner det er noe på gang når en bæring som ble lurt av en Friggkompis til å være på Friggfeltet, etter kampen begynner å snakke om at firmaet hans heller vil sponse Frigg framfor å kjøpe aksjer i Liverpool. Det er reine skjære magien som trener Vikan og hans fotballgutter utøver på Friggfeltet for tiden.    

                


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5854999