Enga eller Lyn? Pest eller kolera

Henta fra min faste spalte Frigg & Sånt i Lokalavisen


Kampene mellom Lyn og Enga blir gjerne framstilt som kampen om Oslo. Men det er jo bare tull at Lyn og Enga deler Oslo mellom seg. Begge lagene er periferilag for spesielt interesserte. Engas nedslagsfelt og hjemmebase går riktignok fra trehusene på Vålerenga som jo på sett og vis tilhører byen, men den stopper ikke før vi ender opp i Lørenskog. På denne strekningen har fjøsene tradisjonelt stått tettere enn reisende med T-banen i Tokyos rushtid. Det er så du hører hestevrinsk, trekkspell og bråk fra karskfulle og innfule bønder. Lyn på sin side sveiper aldri innom byen engang. Lyn er født i bushen og ender sitt liv i bushen. Nedslagsfeltet til Lyn går fra Ullevaal til Sørkedalen, og er fylt med nikkersadel, mariusgensere på treski og Caprinoutplasserte rødrev. Det er ikke tilfeldig at Lynhytta ligger langt inne i Nordmarka.

            Vi i Friggland derimot er så tett på bykroppen i Oslo at vi kan kalle oss Oslos eneste bylag. Da byen ekspanderte fra Karl Johan og via Meyerløkka og nordover på vestsiden av elva sånn rundt 1850 og utover var det bygårdene i Friggland som ble reist. Så kampen om Oslo er definitivt avgjort for lengst. Den har Frigg vunnet. Det er sikkert derfor både Enga og Lyn sikler på Friggjuvelen og spør oss opp til frierdanser med jevne mellomrom. Men sorry, vi har heller sex med oss selv framfor å danse med noen av dere. 

            Noen som ikke kjenner fotballens vesen tror også det er mulig å heie på flere lag så fremt de er i forskjellige divisjoner. En gjenganger er at så lenge vi ikke er i elitedivisjonen kan vi heie på Enga eller Lyn. Men igjen beklager, i det norske seriesystemet der lag rykker opp og ned risikerer alle lagene å møte hverandre på et eller annet tidspunkt. Eller i cupen for den saks skyld. Skal du da gjøre som Det Politiske Parti og splitte deg i to og heie 51 prosent på det ene laget og 49 prosent på det andre? Det er bare mulig å heie på ett lag i det norske seriesystemet. I Friggland heier vi kun på Frigg. Alt annet er utroskap.

 


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5920165