Frigg gjør folk av folk

Hentet fra min faste spalte "Frigg & Sånt" i Lokalavisen St.Hanshaugen/Frogner

Frigg gjør folk av folk

 

Dette er historien om Isac og Per. Isac Saaliti går på Majorstuen skole og har akkurat begynt i Frigg. Per Pettersen er Mr. Frigg og har akkurat duppa over i sin annen ungdom. Fellesnevneren for dem begge er selvfølgelig Frigg. Men før vi kommer så langt. Før på dagen hadde Frigg slitt seg til 3 - 0 over dumpelaget Heming. For å si det sånn. Det ække noe sjakktrekk å legge seriekamper for Frigg til kl. 13.00 på lørdager. Spillerne er så daue at de blir sett på med stor interesse av pedofile og gribber, og tilhengerne kommer dassende noen minutter for sent med vassende øyne og en evig hunger etter Cola. Aller helst Colaboks. Du skjønner tegninga?


Etter kampen ble noen av oss sittende på selveste Frigg Bar, eller Perongen som noen av de litt slitne stamgjestene, men ikke uten en dæsh fornemhet sier. Da kommer sjefen for Frigg Bar, Karim Saaliti, bort og forteller en sann historie fra virkeligheten. Han hadde snakket med sønnen sin Isac om han kanskje skulle begynne å spille i Lyn. Hvorfor faren spurte om slike perversiteter må vi ta en annen gang. Men sønnens reaksjon er verdt å skrive hjem til både mor og far om. Isac hadde sett på faren sin med alvorlige brune øyne og sagt: ?Pappa, jeg skal alltid spille i Frigg jeg?. Selv de voksne Friggmennene begynte å gråte da de hørte denne historien. Selv Mr. Frigg Per Pettersen skjulte seg bak tidsriktige solbriller for å skjule hvor rørt han ble.


Det er her moralen kommer inn. Til alle foreldre. Jeg skal personlig love at alle barn som er like lojale og bestemte som Isac kommer til å ende opp som Per Pettersen. Fra Isac til Per går det en rett linje der Frigg på veien skal love dere å gjøre folk av kidza deres. Skolen sier noe uforpliktende at de skal gjøre ?gagns mennesker? ut av elevene. Vi i Frigg går mer konkret til verks. Vi lover å lage barna dere som til helstøpte karakterer av Per Pettersens format. Isac har allerede begynt den lange veien til å bli en Per. At Per Pettersen har 35 landskamper er underordnet. Det er det mange idioter som har. Men han spilte sin siste A-lags kamp i en alder av 46 år. Og han berga klubben fra futen og rydda opp i yappegjeld i en alder da de fleste slynger sine blekfete kropper i solsengene på Costa del Sol. Like kjapp i replikken som alltid. Alltid tilstede. Aldri belærende. Gi Frigg sønnen eller dattera di, og vi lover deg en Per tilbake.

 

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5992295