Friggakademiet

Hentet fra min faste spalte "Frigg & Sånt" i Lokalavisen St.Hanshaugen/Frogner

Friggakademiet

La det bli hørt over hele Friggland. Til høsten starter vi vårt eget Friggakademi. For har dere egentlig tenkt på hva deres barn egentlig gjør i de timene skolen er ferdig og de kommer hjem uorganiserte og fæle i blikket sånn rundt 16.30? Blir de utsatt for noe intelligent liv eller bare lærer de å bli flinke til å gjøre ingenting slik at de kan henge på Majorstuakrysset litt senere i ungdommen på en så elegant måte at det ser ut som om de er født til å henge der? Nå får de et alternativ.

På alle skolene i Friggland kommer det som avtalt til å rulle inn en Maxi-taxi etter skoletid. Så blir de plukket opp en etter en og sendt til Friggbrakka der de blir fordelt på våre beste instruktører. Vi plukker dem på øverste hylle på A-laget vårt, bl.a. Tom-Øyvind og Nahom som er våre hjemvendte stjernespillere og Friggfolk av ypperste klasse. Det er ikke slik at vi lærer dem polonese, selskapsdans, hvordan spise med kniv og gaffel eller konversere dannet, men det er pokker ta meg ikke langt i fra. Det er som om den strenge Bolteløkkalærer Margrethe Munthes ånd svever over rommet igjen. Nei, nei gutt, dette må ta slutt, ikke storme inn i stuen, uten å ta av deg luen. Friggakademiet vil ikke bare vektlegge og lære barna basisferdigheter i fotball, men også holdninger. Se for dere far i huset da dattera kommer hjem med en ny type. Mistenksomt spør han dattera hva slags lømmel og fantepakk hun har dratt inn over dørstokken. ?Men pappa, han har gått på Friggakademiet?, svarer dattera. Brått blir det sceneskifte. Far lyser opp og utbryter spontant. ?På med ringen jente, her blir det bryllup?.

Friggakademiet er for fattig og for rik. For jenter og gutter. For barn som knapt kan sparke en ball og for de som allerede har bestemt seg for å bli Fernando ?babyassassin? Torres. Vi snakket tungt sosialdemokrati der nøkkelen er differensiering. Uansett hvilken fasong poden kommer i kommer de til å få et tilbud og elske det de blir utsatt for. Det er mitt løfte til dere som styreleder. Vi skal gi barnet ditt den beste utdannelsen som er å oppdrive.     

                     


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5992299