Oslo, Oslo, du er liten til å være så stor

4 siders oppslag i VG lørdag 2.8. Jeg var en av seks som ble intervjuet:

Erling Fossen, Forfatter og urbanist

- Ditt favorittsted?

- Det vil jeg dele i to. Om sommeren er Gressholmen det eneste stedet du kan være. Der er det folk fra Oslo, og turistene har ikke rotet seg fram dit. Og så er det ølservering og du kan spise makrell. Bysted er Brugata. Der har du hele verden fortettet innenfor hundre meter. Det var der alle bøndene kom inn, og ble lurt da de kom til byen. Her har du den genuine historien og det multietniske i en fin dynamikk. Det var også her Sigrid Undset sto og kikket på utsikten fra Gunerius, og følte hun var i Paris.

- Beste minne fra Oslo?

- De beste sommerminnene er når du ikke gjør noe. Du bare flyter. Starter på en av øyene, og bare tar det derfra. Ikke noen forpliktelser, og bare åpen for alle øyeblikk som kommer. Da treffer du alltid supre mennesker.

- Hvilket råd vil du gi til en turist i Oslo?

- Start på Grønlandsleiret. Der har du billig mat, voldsomt mangfold og veldig mye å se på. Jeg ville bare rota meg rundt der, og opp til Grünerløkka. Det er det mange kaller for Bakgårds-Oslo. Men det er her alt det spennende skjer, og her du treffer Oslo-folk. Oslofolk er det beste folket i verden.

- Hva savner du når du forlater byen?

Intensiteten. Det går på alt fra trafikk, bevegelser av mennesker, forskjelligheten av mennesker. Du merker det med en gang du er nord for Sinsenkrysset. Det skjer ikke noe.

Din favoritt blant turistattraksjonene?

- Den utvendige heisen på Oslo Plaza. Du får kilefølelsen. Samtidig så skjønner du at høyhus ikke er noe å være redd for.

- Beste fremkomstmiddel?

Beina eller bysykkel. Du er helt idiot hvis du skal manøvrere deg rundt i Oslo i bil.

- Beste byhemmelighet?

Jeg ville dratt opp til Quality 33, den gamle Standard telefon- og kabelfabrikken i Østre Aker vei. Der får du tung Oslo-historie allerede før du tar heisen opp for en drink i den nye baren. Der har du panoramautsikt over Oslo, og da merker du at byen er så uendelig mye større enn den lille fjordstrekningen byrådet kaller Oslo.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6070585