Indianerstammen Frigg

Hentet fra min faste spalte "Frigg & Sånt" i Lokalavisen St.Hanshaugen/Frogner
 
Indianerstammen Frigg

 

I boka «Ona Fyr» lanserte reklameguru Ingebrigt Steen-Jensen «indianerstammen» som framtidens vinnere blant organisasjoner. Han pekte på at vinnerorganisasjoner alle har evnen til å bygge en sterk stammekultur. Det er stammekulturer som gir oss tilhørighet, binder oss sammen og gir oss den herlige følelsen av å være del av noe som er større enn oss selv. Steen-Jensen peker på et paradoks i vår tid: Selv om vi i økende grad vil være individualister, vil vi ikke være alene. Vi har mistet mye av tilhørigheten, men ikke behovet for å høre til. Den nye stammekulturen skal erstatte mange av nettverkene vi en gang tilhørte, men som nå er svekket eller nesten borte ? storfamilien, grenda eller fagbevegelsen. Derfor speider vi rundt oss: Finnes det en indianerstamme der ute som jeg kan få være med i? Ja, den finnes faktisk på Tørteberg.


Det ser vi ikke minst nå nå som gjennomsnittsalderen i styre og administrasjon har gått ned fra 62 til 37 år. Men det aller meste i Frigg består. Ikke minst Friggtonen som er anekdotebasert og på grensen til muntert frekk. Dugnadsånden har overvintret hos oss og er like sterk. Ingen har noengang beriket seg på klubben. I Frigg er også jenter og gutter likestilt som individer. Som pioner innenfor jentefotballen på 70-tallet kan vi ikke løpe fra historien. De viktigste elementene i Friggs stammekultur har bygget seg opp gjennom over 100 år, og kan ikke endres av en ny administrasjon eller styre.


Det er bare å overgi seg til oss. Har du en pode som begynner i første klasse i Friggland? Vi inviterer foresatte til fotballinteresserte gutter og jenter som er født i 2001 til informasjonsmøte, tirsdag den 26. august, kl 1830. Er du jente mellom 8 og 19 år, og liker fotball? Torsdag 28.august, klokken 17.30 og 19.30 arrangerer Frigg jentedag på den nye Marienlystbanen. Går barna dine i 4-7 klasse? Da er det oppstart av vårt fotballakademi mandag 25. august. Sjekk hjemmesiden vår frigg.no.


Som forelder får du også noe igjen. Ubekreftede rykter skal ha det til at festlighetene etter dugnadene i Frigg har ligget litt nede, fordi de foresatte i en periode likte hverandre for godt.Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6143180