Mitt drømmelag

Dagbladet 05.08

«Motto: Frekke finter, fart og driv. Fotball handler om å gjøre folk av folk. Det hjelper ikke å være god på banen hvis du er et rasshøl utenfor. Spillerne på mitt 4-2-1-3 drømmelag er sterke personligheter med en attitude; lojale, hardtarbeidende og så kreative at de overmanner ethvert rigid system.» Erling Fossen, bydoktor og styreleder i Frigg

KEEPER

RAY CLEMENCE, Liverpool og England

Født: 05.08.1948. Clemence holdt nullen i 335 av sine 666 (!) kamper for Liverpool, og var hovedårsaken til at Liverpool vant serievinnercupen i både 77, 78 og 81. Skandale at han ble skjøvet ut til fordel for Bruce Grobbelaar.


FORSVAR (FRA VENSTRE)


PHILIPP LAHM, Bayern München og Tyskland

Født: 11.11.1983. Det finnes kreative tyskere! Den lille venstrebacken er ekstremt offensiv, har en fantastisk pasningsfot, og er like god med begge bein.


PER PETTERSEN, Frigg og Norge

Født: 06.07.1946. Trolig Friggs største fotballspiller gjennom tidene. Startet som gategutt i Møllergata og hadde til og med en superkort karriere i SUF (ml). Pettersen spilte 464 friggkamper og fikk 35 kamper med flagget på brystet som midtstopper. Selvskreven kaptein.


PAOLO MALDINI, AC Milan og Italia

Født: 26.06.1968. En av verdens beste forsvarsspillere gjennom tidene. Milan er den eneste klubben Maldini noen gang har spilt for, og i løpet av sin over 20 år lange karriere på San Siro, har han rukket å spille over 1000 kamper.


ROBERTO CARLOS, Fenerbahçe og Brasil

Født: 10.04.1973. Typisk offensiv back som representerer et ekstra angrepsvåpen, og har kanskje verdens hardeste skudd.


MIDTBANE


ZINEDINE ZIDANE, Real Madrid og Frankrike

Født: 23.06.1972. Lavmælt utenfor banen, trollmann på banen. Nedskallingen av ekle Materazzi viser at han ikke tar dritt fra noen.


SOCRATES, Corinthians og Brasil

Født: 19.02.1954. Socrates var kjent for sin majestetiske spillestil og var en naturlig lederskikkelse for en gyllen Brasil-årgang. Hans politiske engasjementet gjorde også at han ble kalt for fotballens Che Guevara. Hadde kongeørnens oversikt, frekke hælspark og fantastisk spilleforståelse


ANGREP


STEVE HEIGHWAY, Liverpool og Irland

Født: 25.11.1947. Fattern var i Liverpool og kjøpte t-skjorte til meg og bruttern. Bruttern fikk Kevin Keegan. Jeg fikk Steve Heighway. Da var jeg solgt. En klassisk ving som løp mot cornerflagget og la silkepasninger inn i boksen. Egentlig venstreving, men her omskolert til høyre. Like god med begge bein.


DANIEL BRAATEN, Toulouse og Norge

Født: 25.05.1982. Hengende spiss. Skandale at han foreløpig er tapt for Oslofotballen. Hans nonchalanse, ekstreme rykk og lave tyngdepunkt er umulig å møte. Representerer en ny generasjon kristianiabohemer. Hans labile kunstnertemperament gjør at han må ha en frirolle.


MARIO KEMPES, Valencia og Argentina

Født: 15.07.1954. Spiss. I 1978 var Kempes den eneste spilleren som spilte utenfor Argentina i den kjederøykende Cesar Luis Menottis VM-vinnende tropp. En moderne og hardtarbeidende spiss som løp mye, skapte rom for andre, skjøt som en hest, og var granitthard i kroppen.


TOM-ØYVIND RISANGER, Frigg og Norge

Født: 14.05.1982. Venstre kant. Ekte Frigg-gutt som er hjemkommet fra Strømmen. På en pervers måte klarer han å lime ballen fast til beina uansett hva han gjør. Driver forsvarsspillere til vanvidd eller langt opp på tribunen. Det Zlatan gjør med en fotball, gjør Tommern med en bordtennisball


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6191356