Friggambassadørene

Hentet fra min faste spalte i Lokalavisen:

Har dere lagt merke til godvibbene som har svevet over Friggland den siste tiden? Selv ropene fra fulle ungdommer i gatene natterstid har blitt godartede. Dere kan umulig ha unngått å møte eller fått hjelp av høflige og hjelpsomme unger med press i buksene, og en holdning som om de har spett nedover ryggen? Det er Friggambassadørene som nå har fått en uke på Friggakademiet. Over seksti kidz har etter kun en uke lært seg Cruyff-finta, begynte å lese på oppvekstromanen Beatles og pokker ta meg har ikke Akademiets dannelse spredd seg til de eldre tenåringene slik at Majorstua politikontor har fått dramatisk færre anmeldelser i uka som gikk.


Da jeg og tvillingbrodern var små var barneoppdragelsen enkel for mutter og fatter. Slik de så det kunne vi bli enten sportsidioter eller narkomane. For å unngå at vi ble det siste og begynte å henge på fritidsklubben og senteret tok de derfor på oss full treningsmundur rett etter skoletid. For hvem henger vel på senteret sammen med de narkomane i hvit og grønn treningsdrakt? Det tok mange år før jeg slutta å anklage dem for å ha ødelagt oppveksten min, og så at de hadde et poeng. Det er ikke noe bedre i dag. Du skal ikke ha gått mange dagene på ungdomsskolen før du skjønner at det røykes narkotiske stoffer som aldri før på skolenes nærområder.


Oppvekst i by er spesielt fordi ungene får voksenlivet så tett inn på livet. En 12-åring i byen har sett mer av livets skyggesider enn en 60-årig bøgdis. Nøkkelen til en god byoppvekst er gode sosialiserinsagenter utenom skole og hjem slik at den uorganiserte fritiden minimeres. Det er her Friggakademiet kommer inn. Du står ikke med knekk i beina når du har et spett nedover ryggen hvis du skjønner hva jeg mener. Friggakademiet kan vise seg å få samme oppdragende effekt som Oslofrokosten i sin tid hadde. Ikke bare blir det folk av kidza, men de går tilbake til hjemmet sitt og nærmiljøet og gjør pokker ta meg folk av dem og. Sann mine ord: Snart kan politiet i Friggland legge ned arbeidet sitt.

 

 


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6206136