Å komme hjem

En gammel kamerat av meg dukka plutselig opp på Tørteberg Arena på Friggs hjemmekamp mandag denne uken. Han er av den sjarmerende italienske typen med energi som et middels kjernekraftverk. Familien bor i Eugenies gate på Bolteløkka, og de har selvfølgelig sønner som har spilt i Frigg. Mange ganger har han varslet sin ankomst, men alltid har det kommet noe i veien. Nå var han endelig her, og begynte straks å pugge navnene på førsteelleveren som om de var hans nye bestekamerater. Som den populære fyren han er, kimte telefonen i ett sett, men da det blir stille et lite øyeblikk utbryter han med andakt, fylt med den roen man får etter en orgasme: «Det er deilig å være på hjemmekamp». Min venn hadde funnet veien hjem.


Som god vert hadde jeg introdusert han for Friggfamilien som alltid er på kampene. Friggs mest trofaste venn Knut Krogh-Tonning, som rægger rullestolen sin inn i en maxi-taxi og drar på hver eneste kamp innenfor svenskegrensa. Han er Friggs statistikkbank og mer oppdatert enn Statistisk Sentralbyrå. Speakeren Paal, som jobber i eventselskap og sitter i sentralstyret til AUF, og som egentlig ikke har tid til slikt på fritiden. Men det sier noe om kjærligheten hans til Frigg at han dro med seg dama si, som studerer i Trondheim, rett på innspilling hele natta av den nye Frigglåta, da hun ankom sentralstasjonen en forsommerdag. Tone og Kaja, mor og søster til A-lags keeper Faye, stiller opp hver eneste hjemmekamp og lager verdens beste vafler. Min venn blir også introdusert for Friggs alfaløve Bolek Gleichgewicht, som har et helt harem av småunger, inkludert min egen sønn, og jenter i forsiktig pubertet, rundt seg.


Det stadig større gliset til kameraten min sier egentlig alt om hva fotball handler om. Fotball handler om å finne veien hjem. Som Lars Saabye Christensen sier det et sted. Den som heier på Frigg (eller noe annet og mer obskurt for den saks skyld), er aldri alene. Vi lever i en tid hvor det blir stadig mindre å tro på, men Frigg, Oslos gamle dame, åpner fremdeles sine gjestmilde dører for alle søkende sjeler som finner veien hjem.

 


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6292320