Friggs omvendte Skeidproblem


Nå søndag var jeg på en utvidet svigerfamiliemiddag. Da får jeg alltid siste oppdatering på forholdene i Skeid siden svigerfamilien er tung Skeidfamilie. 96-årgangen i Frigg stå nå overfor sin voksendåp; overgang til 11-fotball, tabeller, divisjonssystem, og topping av lagene. Det fine med Frigg er at vi vil veldig gjerne ha med alle som vil være med videre. Årgangen vår teller rundt 35 spillere og det er akkurat som det må være skal vi stille to lag. I tillegg har vi en stor buffer. Kommer det flere lager vi et 7-lag i tillegg, og skulle hordene ankomme oppretter vi et tredje lag.


I Skeid derimot består årgangene av sånn circa 120 spillere (åtte veldig fulle 7-lag), og tilgangen på baner og treningsforhold gjør at bare ca 60 av dem får bli med videre på tre 11-lag. Målsettingen om at flest mulig skal bli med lengst mulig grunnstøter i møtet med virkeligheten på Voldsløkka, Nordre Åsen eller der de får klint inn treningstider. På den annen side blir Skeid også mer av en talentfabrikk når det er så beinhard kamp om plassene. Det er kanskje ikke uten grunn at spissparet som herjet med Stabæk i cupfinalen, Daniel og Moa, kommer fra nettopp Skeid. Frigg hadde Kjetil Wæhler på det seirende laget, men det er også alt vi har i den øverste divisjonen. Det begynner å bli lenge siden Per Pettersen herja på fotballbanen. Enda han holdt på til han var 46 år!


Frigg har et omvendt Skeidproblem. Skeid tiltrekker seg talenter fra hele Oslo, Frigg mister dem. Fram til i år var det bare to klubber i hele Oslo Fotballkrets som mistet flere spillere til andre klubber enn oss. Det tok ett år å få lekkasjen delvis stoppet, men det vil ta flere år før vi har en robust spillerstamme på minimum 40 spillere i hver årgang.


Foreldrene i Friggland spiller en nøkkelrolle. I overgangen til 11-fotballen forsvinner de fleste av dem. Fotball er blitt mer sport enn lek og kameratgjengene splittes opp. Mange foreldre tenker også som nasjonalister, og trekker seg tilbake i hulen sin når de risikerer å møte fremmede foreldre på feltet. Men en ting skal dere vite. Frigg klarer i hvert fall ikke å holde på alle spillerne sine hvis ikke foreldrene møter opp på sidelinja. Da forsvinner det sosiale limet.

 

 

 


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6609495