Friggfamilien

Mange fotballklubber innfører holdningskontrakter med spillerne sine i disse dager, også vi i Frigg. På den ene siden slår en slik holdningskontrakt fast at vi i Frigg Oslo FK ønsker at alle skal trives, føle seg trygge og ha det gøy. Vi ønsker å utvikle gode mennesker, men også gode fotballspillere. Og selvfølgelig må denne formelen fra fotballkretsen med: Trygghet + Trivsel = Mestring. Det hele koker ned til at Frigg vil at alle skal fremstå som gode ambassadører og representanter for klubben.

Årsaken til at klubben innfører slike holdningskontrakter er i hvert fall tre-delt. Mange klubber opplever på kroppen at Oslo er blitt en multietnisk by og at det både er gnisninger mellom spillerne internt, men også mellom enkelte lag. En annen årsak, og den er langt mer alvorlig, er at klubbene ofte opplever at skolen ikke fungerer tilfredsstillende som sosialiseringsagent, og at når puberteten begynner å piple fram i porene på spillerne våre, framstår de som halvville ungfoler som kontinuerlig utfordrer grensene lærerne setter rundt dem. At flere og flere har en rimelig løs familiesituasjon, der de enten vokser opp med en forelder i tidsklemma, eller der foreldrene har sosiale eller økonomiske problemer, hjelper heller ikke.

Når både skolen og familien svikter som sosialiseringsagenter er det fotballklubbene som får det. Det er fotballen som nå er de fremste garantistene for at det blir folk av folk. Derfor står det svart på hvitt, holde dere fast, at i Frigg så aksepteres verken mobbing, baksnakking, ekskludering, lyving, stjeling, trakassering av dommere, trenere, ledere, foreldre, med-/motspillere og publikum, banning og ufint språkbruk eller handlinger som ellers kan skade Frigg Oslo FK sin anseelse.

Frigg farer ikke med løskrutt. Det verste du kan gjøre med barn er å true med sanksjoner, så skjer det ingenting. Klubben skal nå etablere et eget disiplinærutvalg som vil ta hånd om alle saker som omhandler brudd på holdningskontrakten. I verste fall fører brudd på holdningskontrakten til utelukkelse fra kamper og treninger over en periode på inntil 3 måneder. Det høres kanskje brutalt ut, men så blir det nå også folk av folk i Frigg.

 

 


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6629100