Nå livner det i Lunden

Nå livner det i Lunden

print
Klassekampen
 -  19.01.2009
 - 
 
@Debatt svartboks:Motstandskamp

Å polemisere med Kåre Lunden er like nytteløst som å prøve å få innfule gamle neshorn til å gjøre nye triks. I Klassekampen (14.1.) sier jeg at det er på tide å få alle fakta på bordet slik at vi kan fortelle sannheten om hva som egentlig skjedde under krigen. I Lundens versjon (16.1.), etter at han har klippet og limt fra en debatt om betingelser for forsoning jeg fører i Dagbladet, blir mitt ståsted til at sannheten er at ingen var på feil side i krigen. Lundens skamløse vilje til å føre polemikk kan ikke engang gudene vinne over, så jeg gir opp å snakke fornuft med Lunden.


Men som medmenneske pålegger jeg Kåre Lunden å gå i en heit badstu med NS-barn som mener at deres far hadde minst like stor fedrelandskjærlighet som de på den riktige siden. Jeg slipper dere ikke ut av badstuen før dere har klemt hverandre og sagt at dere er ravende uenige, men at begge er like gode nordmenn i dag.


Jeg trekker meg tilbake fra Norge og Klassekampens spalter i denne omgang, men du skal ikke være for trygg, Lunden. Ditt mytologiske univers av helter og fiende der nordmannen er verdens midtpunkt, får seg snart en dynamittkubbe. Når jeg kommer tilbake er det for å utføre en sabotasjeaksjon mot bibelen din: Magne Skodvin (red.) sitt åttebindsverk «Norge i krig».


Erling Fossen,


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/7110318