Ekspander eller dø

Fra min faste spalte Frigg & Sånt i Lokalavisen

Den døveste klubben i Norge har fast spalte til venstre for Frigg & Sånt i Lokalavisen (for de som ikke leser Lokalavisen er det Lyn). Men først et liten avsporing. Vålerenga-takreklamen i Majorstuakrysset ber om krig. Alle vet at bondeklubben fra østkanten fremdeles hadde rota rundt blant kurukene i Groruddalen for å finne skoeskene sine med bilag, hadde det ikke vært for at John Fredriksen kjøpte seg sportlig kred i Enga for å skjule at han var nærmere cornerflagg enn sportsidol i barndommen, og barberte bort grasrota og satt inn sine kjøpegutter i styre og stell. Vålerenga med sin påsmurte arbeideridentitet er mer fake enn boobsen til Linni Meister.


Det hjelper selvfølgelig ikke at nærmest hele førstelaget til 94-årgangen vår, inkludert treneren, forsvant til Lyn nå i høst. Lyn har betrakta Frigg som sin farmerklubb i mange år. Toppen av ydmykelsen skjedde visstnok da årsmøtet til Frigg en gang i søttenhundre og den tid hadde sagt ja til sammenslåing, og de gamle nikkersene i Lyn takket nei, fordi det var for mange kommunister i Frigg. Det var bare en, Egil Drillo Olsen, men det var en for mye for nikkersadelen som hadde årsmøtene sine inne på Lynhytta, der store Åklungen strekker seg mot Ullevaalsseter.


I de senere år er det blitt nedfelt i Friggvisa at talenfulle fotballspiller enten går til Enga eller Lyn, selv om de som ikke vet sitt eget beste går til Bygdøy Monolitten, Bærum eller andre blindspor. Fra og med nå er denne utviklingen stoppa. Vi har gått i sømmene til alle lekkasjene og limt de med superlim. Frigg har ansatt fotballforsker Nils Solum som trenerkoordinator for barnefotballen. Vi har fått David Brocken til å bli trenerkoordinator for ungdomslagene våre. Han har nærmest på egenhånd bygd opp ungdomsfotballen i Frankrike, Nederland og Belgia og sørga for at forsvaret i Enga har vært potte tett. Vi har rappa en ung trener fra Grüner som får verstinger til å bli gull, og en magetung førtis med fortid i MS og Skeid til å drille 96-gutta våre.


Dette må dere love å ikke si til noen. A-laget vårt slo 2. divisjonslaget Korsvoll med 4-0 på lørdagen som var. Frigg er et gryteklart eventyr.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/7309666