01.mar.2009

Pressemelding Kjenn din by 3. mars 

Byer verden over driver for tiden med «place branding» og omdømmebygging for å tiltrekke seg de høyt utdannede kunnskapsarbeiderne. Roma er romantikk. Barcelona er kultur. Los Angeles er showbiz. New York er puls. Tokyo er modernitet. Milano er mote. Hva er Oslo? Natur? Oslos vaklevorne identitet er tema når Oslopatriot Erling Fossen kommer for å holde sitt Kjenn din by-foredrag tirsdag 3. mars, kl. 19.00, på Bymuseet i Frognerparken. Velkommen!

 

fossenjpg965934g

 

Oslo – den stygge andungen som ble til en svane:

om identitet og en vanskelig tilblivelse 

ved skribent og urbanist Erling Fossen 

Oslo har ingen sterk identitet og representerer mer enn noen annen norsk by et ubenyttet potensial. Mens Bergen og Trondhjem har utført sin gjerning, har gamle Oslo fremdeles sin ugjort. Oslo er til å være så gammel, kommet veldig kort i sin utvikling. Etter 1000 år er byen vår fremdeles i støpeskjeen, work in progress, sier Erling Fossen.


Entrè kr. 50,-/20,-. Medlemmer gratis. 

I Rådhusets borggård står det en fontene med to svaner. Disse er inspirert av Hans E. Kinck som i et berømt essay om Christiania konkluderer med at «svaner svævet over byens vugge»” Oslo er definitivt ikke noen barnestjerne, men en late bloomer, en by som riktignok blomstrer sent, men som til slutt vil skinne vakrere enn noen andre. 

Bare noen finner ut av hvordan går vi fra å være en stygg andunge til en vakker svane. 

Erling Fossen er skribent og urbanist. Han har vært tilknyttet Oslo Teknopol, der han hadde tittelen «bydoktor». Fossen har skrevet en rekke bøker om emner som urbanisme og politisk teori, og er i dag skribent og spaltist i blant annet tidsskriftet Stat og styring og Lokalavisen Frogner/St. Hanshaugen.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/7645358