Plingepilsens Venner

Henta fra min faste spalte "Frigg & Sånt" i Lokalavisen St. hanshaugen

 

Mange av dere har sikkert sett TV-reklamen der dama bak kassa spør den aldrende mannen om hva han skal bruke grasrotandelen sin til, og gubben får flashbæck from wayback og mimrer om de gode gamle dager med korps og villige damer. Men ingen har helt skjønt hva det reklameres for. Her følger et kort innføringskurs.


Norsk Tippig har fra og med 1. mars innført grasrotandelen, dvs. at for hver krone dere bruker på spill i regi av Norsk Tipping, så kan dere velge å gi fem øre til klubben som står deres hjerte nærmest. Frigg er selvfølgelig en av de klubbene som er registrert i frivillighetsregisteret og kan således ta i mot penger. Mange klubber har enten ikke registrert seg eller venta til det siste fordi de ikke har noen tro på at mange dalere vil flagre deres vei. Men i Friggland bor det over 70 000 mennesker, mange av dem med farlig mange penger, så jeg spår her og nå at Friggland vil bli det nye Verdal`n, der toppgevinstene trives like godt som fotsoppen på slitne Osloskoler.


Jeg tilhører den gyldne årgangen som alltid starta festen på lørdagen med å se på tippekampen på NRK. I de første valpefettårene da gutta skulle drikke en flaske for hver gang det plinga gikk det i svart allerede litt ut i 2. omgang, og vi kom oss aldri ut på byen. Senere lærte vi oss å drikke et glass hver gang det plinga og klarte kunststykket å ta T-banen til byen før gutta måtte rope på elgen. Nå er ikke hensikten å lære dere om dårlig drikkekultur på Bogerud, men poenget er: Samlingen rundt tippekupongen lørdag klokka 16.00 var definitivt ukas høydepunkt. Nå kom det aldri noen tolvere ut av det, men noen tusenlapper flagra i hvert fall vår vei.


Det er rett og slett på tide å gjenopplive stammeritualene fra ungdommen og starte med tippelag igjen. Med eller uten plingepils som tilbehør. Selvfølgelig kan du spille Lotto, Keno, Joker og alt det der, men der handler det mest om flaks. Det liker vi ikke. Friggland har alt som skal til for å bli det nye tippemekka. Ingen vet mer om fotball enn vi. Løp til kommisjonæren.

 

 

 


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/7710578