Frigg og cup hører sammen som egg og bacon

Sjekk debatten da innlegget sto i Frigg & Sånt


Hver gang jeg skriver stygt om Lyn er det noen i hornet på veggen i Friggland som piper om godt naboskap og vanlig høflighet. Noen har til og med klart å få med en bemerkning i et styrereferat på at Lyn skal behandles med respekt. Jeg sier derfor unnskyld til Lyn og deres tre tilhengere (den ene, Tor Milde, er forøvrig en bra kar) på forskudd for det jeg skal si nå: Jeg vil heller bli heroinist enn å heie på Lyn.

Frigg og cup hører sammen som egg og bacon. Med våre seks cupfinaler og tre gull - hører Frigg til blant de ypperste. Denne sesongen har Frigg fått en flying start i sin 3.divisjonsavdeling med tre seire og 12-1 i målforskjell. Skiklubben Lyn som vi møter i cupen på søndag er en utfordring vi tar på strak arm. Lyn spiller ikke akkurat festfotball for tiden. De gleder bare hårgeleprodusentene. Så ille er det at selv mødrene benekter morskapet til sine unge Lynspillere.

Både i 2001 og i 2004 møttes Lyn og Frigg i cupen. I 2001 måtte Lyn ut i ekstraomganger for å ta seg videre. I sluttminuttene av 2. omang skjøt forøvrig Sigurd Thoen i tverrliggeren for åpent mål. Lyn vant altså helt ufortjent. Tre år senere bød Frigg opp til dans på nytt, og tok ledelsen på Ullevaal Stadion ved Nahom Debesay, som nå er tilbake i Friggtrøya for å jakte på flere Lynskalper. Det var først når to forsvarsspillere fra Frigg nikka til hverandre slik at det ble selvmål at Lyn vant. Frigg tok siste nikk, men Lyn fikk siste stikk. Her lukter det revansjelystent blod.

Kjedelig er det aldri på kampene mellom Frigg og Lyn. På de 31 kampene som Frigg og Lyn har spilt er det scoret hele 118 mål, noe som gir et gjennomsnitt på 3,8 mål per kamp. Ta med storfamilien, elskere, kolleger, naboer og venner til Bislett på søndag. Brølet fra Store Stå skal gjenoppstå. Publikumsrekorden fra dengang Frigg spilte mot Bodø Glimt i 1963 er på 23000. Den slår vi ikke på søndag, men vi skal ihvertfall være flere denne søndagen enn det er betalende tilskuere på Lyns hjemmekamper. Herregud som Frigg er vakkert, det er ubehagelig sant.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/10270883