Hele norges askeladd

Henta fra min faste spalte Frigg & Sånt i Lokalavisen:


 

Daglig leder Nils Solum og undertegnede var på middag med de andre 2. divisjonslagene her forleden i anledning samling hos Forbundet. Vi satte oss strategisk sammen med representantene fra M/S og Førde. Opprykkskandidaten M/S fordi vi skulle stjele karmaen deres og nyopprykkede Førde fordi det er et lag vi må slå. Tonen var røff, og Senja som satt ved siden, av satt med åpen torskemunn. Nordlendingene skryter av sin røffe tone, men her ble de førstereisgutter. Replikkene smalt som maskingevær avbrutt av drøvelavslørende latterkuler, og de andre klubbene ble måpende statister. Uansett ble avdeling 1 avgjort den kvelden. Frigg, med det minste budsjettet, vinner, Førde blir midt på treet og M/S rykker ned. Men daglig leder i M/S skal ha poeng for utsagnet sitt om at Frigg har fått en veldig tydelig og kul byklubb-identitet som han misunte oss.


Senere på kvelden kom fotballpresidenten Sondre Kåfjord bort til Nils og meg som for anledningen spilte rollespillet «bad cop» og «good cop», og var over seg av begeistring for at Frigg var tilbake i toppfotballen, og ønsket oss av hele sitt hjerte oppover i divisjonene. Ikke bare er Frigg klubben med Drillo, Tør Røste Fossen og Per Pettersen. Men Frigg har en aura, ikke bare bestående av gammel storhet, men også av en gentlemannsklubb. Rekken av gratulanter tok ingen ende. Leder av 2. divisjonsforeningen kom også bort for å ha treningskamp mellom hans lag Skarp og Frigg. De gadd jo ikke dra til Oslo for å spille treningskamp med et ukjent lag som M/S eller UllKisa.


Frigg er norsk fotballs askeladd. Det er gjevt å vinne over oss, men like gjevt å tape. For en Friggargutt er aldri mutt. Med et lite unntak på tidlig 90-tallet da vi brukte penger vi ikke hadde, har Frigg alltid vært blant de fattigste klubbene. Men vi vil heller ha en fyr i Olabukser som kan finte hentesveis på motstanderne enn et strigla lag med press i treningsbuksa og wunderbaumluktende

ståsokker.

 

Friggargutten er rett og slett gode replikker pakka inn i et hjerte av gull.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/15528200