Tallet er 112

Hentet fra min faste spalte Frigg & Sånt i Lokalavisen St.hanshaugen/Frogner: 

Byen er Oslo. Klubben er Frigg. Frogner stadion er stedet. Og tallet er 112. Av mange Friggtall er 112 kanskje det viktigste i år. Så mange sesongkort bør vi nemlig selge før sesongstart. Tallet høres ikke avskrekkende ut, men for folk i Friggland som ikke har betalt for å se på kamp siden Per Pettersen rydda opp i forsvaret den gang Norge sa nei til EU for første gang, må tanken modnes over tid. 


Framfor å agere som sleip bruktbilselger fra Lier og fortelle om alle fordelene ved å kjøpe sesongkort, og hvor billig det er, vil jeg heller gå veien om New Orleans. 106,5 millioner amerikanere så NFL-finalen Super Bowl mellom New Orleans Saints og Indianapolis Colts natt til mandag. Det er tidenes høyeste seertall for amerikansk tv. Den gamle rekorden på 105,97 millioner ble satt da siste episode av serien M*A*S*H ble sendt i 1983. Aldri før har et lag ligget under 10-0 og vunnet, men anført av quarterback Drew Brees vant the Saints med 31-17. Hvordan var dette mulig? Hele USA ønsket at underdogene skulle vinne, Ikke bare fordi selv amerikanerne heier på David og ikke Goliat, men fordi det var kjempeviktig at New Orleans endelig ble forbundet med noe glajazz igjen etter stormen som la byen i ruiner for noen år tilbake siden. Det var altså byen som vant.

Det er et stort sprang mellom 106,5 millioner TV-seere og salg av 112 sesongkort. Men det er en fellesnevner. Fotball, enten den er amerikansk eller europeisk, er kanskje den viktigste omdømmebyggeren for byer og bydeler som ligner hverandre mer og mer. Og moralen til Super Bowl er veldig tydelig: Står det en hel by(del) bak et lag, taper laget aldri. Kjøper 112 personer sesongkort skal jeg garantere at omdømmet til Friggland blir like glinsende, men ikke så fake, som bollekinnene til Jan Thomas.

Når 70 personer finner veien til Marienlyst stadion en vinterlørdag for å se en treningskamp, da Oslofolk ellers står som sardiner i tønne på banen til Frognerseteren for å gå på bortoverski, så vet jeg at 2010 kommer til å bli nok et strålende Friggår.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/15776383