Årets Osloborger?


Erling Fossen vokste opp på Bogerud. - Mor og far tok på oss treningstøy og dro oss ut i skogen. De tenkte at om vi ikke ble sportsidioter, ville vi bli narkomane. Først da jeg flyttet til Pilestredet, følte jeg meg hjemme, sier han.FOTO: DAN P. NEEGAARD- Jeg drives av kjærlighet

Les også:

Dagens kandidat

Navn: Erling Fossen (43)

Sivil status: Samboer med Martine Aurdal (redaktør Ny Tid), sønnen Storm

Bosted: Flytter til Bislett denne uken


Oppdatert: 13.12.2006

Urbanist og forfatter Erling Fossen benytter enhver anledning til å tale Oslos sak. Kritikken fra bygda preller av.

- Jeg drives av kjærlighet til Oslo. Alle mennesker har behov for å føle fellesskap. For meg er det fellesskapet Oslo. Det er lokalpatriotisme, sier han. Seks av ti oslofolk kommer opprinnelig ikke fra Oslo.

Fossen mener det er byens store utfordring, og etterlyser en sterkere Oslo-identitet.

- Oslo har ingen stor historie, og er fremdeles en delt by. Vi vet ikke engang om vi skal heie på Lyn eller Vålerenga. Så lenge byen er utydelig, blir ikke innflytterne hjulpet inn, og føler seg heller ikke hjemme her, fastslår han

- Vi må lage vår egen identitet, basert på byen med det store hjertet. Tenk Big Apple. Smeltedigelen. I Oslo er enkelte bydeler flinke. Løkka har en tydelig identitet: Man skal drikke mojito og mislike folk fra Frogner.

Fossen snakker seg varm om deltagelse. Å stille krav til innflytterne.

- Du skal delta, som trener eller korpsleder. Du skal oppføre deg, bidra til byens utvikling. Samtidig må de som allerede bor her, være inkluderende. Virkelig mene at folk er velkommen.


Hans eget engasjement er det lite å si på. Han har ligget i solstol i Bjørvika og krevd bystrand. Foreslått forlengelse av banen til Tryvann. Nå ønsker han seg 24-timers åpen by. Målet er å bli byrådsleder, fjerne de nye politivedtektene ("Løsningen er ikke å bli kjipere og kjipere") og utvide byens internasjonale engasjement ("Oslo pisser på omlandet sitt").


Han jobber med næringsutvikling i Oslo Teknopol. Samtidig driver han Oslo byaksjon og Oslo byforum, og er debattleder, osloquiz-leder og skribent.


En periode var Fossen erke-urbanisten fremfor noen. Sønnen Storm lærte å svømme i 8. etasje på Grand. I årevis har han bodd innenfor Ring 1. Nå skal han flytte til Bislett. Har meldt seg inn i Østmarkas Venner. Padler to-tre ganger i uken og går lange skiturer. Hva har skjedd med urbanisten?

- Jeg har fått et mer balansert forhold til byen. Jeg er vel blitt en streiting. Men jeg kommer alltid til å bo i bygård.Denne artikkelen er hentet fra oslopuls.no
http://oslopuls.no/nyheter/article1568199.ece


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3112484