Stup for Bjørvika

image7

Mitt Bjørvika har tre hovedingredienser sa Erling Fossen i sin appell der Oslopolitikere stupte for Bjørvika på søndag.

Den første er høy kvalitet på uterommene her, inkl. sandstrand. Det finnes ikke noe mer demokratisk rom enn en sandstrand, alt du trenger er en badebukse, eller hvis du er Fabian Stang trenger du ikke det engang. Det er viktig å få fram at alt den virksomheten som forurenset Bjørvika nå er borte. Det vil si at når det er rydda opp på bunnen kan hvem som helst bade her med like stor selvfølgelighet, slik Osloborgere har gjort i 1000 år.

Den andre ingrediensen er kulturøya Snelda som skal ligge utenfor Operaen. En slik kulturøy fungerer ypperlig som motprogrammering til en striglet opera, og er en garantist for at man trekker et stort mangfold av mennesker.

Til slutt må vi også få på plass Barcode. Dette suverent viktigste kollektivknutepunktet i Norge er navet i det nye Oslo. Barcode oss et glimt av framtidens Oslo som vi stolt kan vise fram til våre barn og barnebarn.

Grønn revolusjon

Når jeg blir byrådsleder, skal osloregionen bli verdens mest avanserte produsent av miljøteknologi, sier Erling Fossen i dette innlegget i Aftenposten

Ønsker verden velkommen

De andre partiene tenker for mye Norge, og våger ikke satse på spesielle storbyløsninger, sier Fossen, som trekker frem de omstridte Barcode-byggene, ruspolitikken og integrering av innvandrere som eksempler på hva Oslopolitikerne ikke har klart. Les mer i Aften

Rapport fra Karl Johan, del 2

Jeg ble intervjua av Lokalavisen St. Hanshaugen/Frogner om vårt forslag om å få Frigg tilbake til Bislett. Kommer nå på torsdag. Dilek A, Arild K, Jan E. G og undertegnede sto på stænden i går og delte ut 200 programmer/stensiler/stemmesedler. Vi har veldig bra trøkk der nede. I går kom valgplakatene våre opp også. Veldig få negative tilbakemeldinger, mange har hørt om oss og har bestemt seg for å stemme. Vi får røffly 30 nye stemmer hver dag bare på stænden. Man kan si hva man vil om valgboder, men de er nå engang hjertet i partienes valgkamp. Besøk gjerne Rådhuset vårt ved Musikkpaviljongen. 

 

Fossen i farta

Nå er You Tube-videoen av meg med Runar Hodne som regissør ferdig klippa. Den finner du her 

image6

Rune G. som surrehue

Den anerkjente billedkunstneren Vibeke Tandberg fikk frie hender til å kommentere valgkampen i Oslo, slik den ser ut for henne. Her er resultatet. CHRISTINE ENGH

Oslo Byaksjons valgkampplakater kan komme til å vekke oppsikt i byen. Vibeke Tandberg - som for øvrig står på 52. plass på byaksjonens liste - har tatt utgangspunkt i fotografier av Aps Rune Gerhardsen og Høyres Erling Lae og Fabian Stang. Resultatet ser du på siden her.

- At Rune Gerhardsen er tegnet som et surrehue', at Stang har stjerner og det søte liv i øynene og at Lae hverken ser eller snakker, tror jeg er tilfeldig, men representerer en form for politisk satire som er tilpasset den estetikken Tandberg arbeider med akkurat nå, sier Erling Fossen, leder i Oslo Byaksjon.

Hans egen tolkning av plakatene er tydelig.

- Gerhardsen og Ap er i ferd med å miste langsiktigheten og dermed sin sjel. Stang har stjerner i sikte og er mest opptatt av det gode liv, mens det at Lae ikke tar til motmæle mot Erna Solbergs nulltoleransepolitikk overfor narkomane er oppsiktsvekkende, sier han.

christine.engh@aftenposten.noimage3 

image4 image5

Byaksjonen: - Fjern alkoholloven

- Ikke fordi folk selv skal bestemme når de skal ta seg en øl, men fordi volden i sentrum i hovedsak skjer når utestedene stenger, mellom 02 og 04 natt til lørdag og natt til søndag. Fri åpningstider vil redusere volden i sentrum, sier Erling Fossen, leder i Oslo Byaksjon i dette oppslaget i Aften.Oslo Byaksjons Supertorsdag

Aiai, for en dag. Det hele toppet seg da vår toppkandidat Fredrik Winther feide gølvet med de andre bydelskandidatene i panelet på Parkteateret da foreningen UNIK hadde invitert til møte om Løkkas framtid. Stappfull sal som jubla hver gang Fredrik åpna munnen. Geir Staib, leder i Grünerløkka Høyre, sa i et innlegg fra salen at han gledet seg til Oslo Byaksjon kom inn i bydelsutvalget. Det blir ikke verre for oss av at seriegründer Jan Vardøen - kongen av Løkka - stå på vår bydelsliste. 

Tidligere på dagen vi fått to oppslag i Aften. Ett om vår skjenkepolitikk, der vi er enige med politiet i at skjenkestedene kan ha åpent lenger for å unngå opphoping i sentrum etter stengetider. Vi fikk også en helside  på valgplakataene våre som en av våre fremste billedkunstnere Vibeke Tandberg har laget. Vi legger dem opp straks vi får jpega dem. Vibeke Tandberg var selv på Kulturnytt og snakka om bildene. 

Og i dag kommer Rådhuskopien vår opp på Karl Johan. Og i morgen er det valgkampåpning med Helges Hagefest og over 200 gjester.

Det går mot valgskred.   

Den nye tid

I går åpnet jeg min valgkamp. Jeg holdt appell for Larvikslista i Larvik. Fin gjeng. Før på dagen svarte jeg også på spørsmål i Universitas

Her er appellen:

Hei Larvik. Larvikslista 

Jeg misunner dere litt, hver gang dere er langt nede og lurer på om dere har kasta bort livene deres, så kan dere bare tenke på 20,9 som var valgoppslutninga deres i 2003. Da kan dere finne roen og vite at dere har utretta mer enn mange gjør hele livet sitt. Å gå fra 0 til 20,9 prosent på tre måneder kvalifiserer til et mirakel. Mirakelet i Larvik. Hvorfor den nye tid valgte å manifestere seg i Larvik og ikke i Oslo, må historikerne finne ut av. Kanskje var dere geniale i deres kommunikasjon. Kanskje hadde dere de gode sakene. Kanskje lå de materielle forholdene til rette. Hos mange av dere har det sikkert sneket seg inn en nagende følelse av at dere ikke klarer å gjenta braksuksessen, og har begynt å telle hvor mange mandater dere må ha for å være fornøyde. Jeg er her for å overbevise dere om at alle forholdene ligger til rette for at dere kommer til å gjøre et enda bedre valg denne gang. 

Jeg ser to grunner til det.  

1. Konkurransen fra de andre partiene er ikke spesielt hard. Det sier noe om deres raushet at Larvikslista i sin godhet nå har begynt å eksportere politikere for å redde de andre partiene fra akutt rekrutteringskrise. Det er Larviklistas styrke. Dere er det eneste partiet som klarer å tiltrekke dere høyt utdanna yngre folk som elsker byen sin og vil gjøre noe for den, men som ikke klarer møllukta hos de andre partiene. Dere åpner politikken, de andre partiene lukker den. Snart sitter det folk fra Larviklista på topp i alle de viktige politiske posisjonene i Larvik.   

2. Hva er de viktigste politiske utfordringene framover? Det er først og fremst å skape nye arbeidsplasser tilknyttet de nye produktivkreftene. Ikke minst er dette viktig i Larvik som har en nettoutpendling på rundt 2000 personer. De nye produktivkreftene får dramatiske følger for byens utforming. Larvik må skape helt nye byrom som følge av at gammal industri fløtter og ny industri med helt andre arealbehov kommer til. Et viktig leement for å lage nye arbeidsplasser er å bruke kultur. For eksempel vil et kulturhus skape enorme ringvirkninger i områdene rundt seg, og påvirke både nærings- og byutviklinga i stor grad.  Larviklista har suverent høyest troverdighet på dette politikktriangelet: kultur, by- og næringsutvikling. Om noen år vil alle de andre partiene med nødvendighet løpe etter dere 

Konklusjon: De ytre forutsetninger peker i retning av at dere skal bli det suverent største partiet i Larvik etter valget. All den energien som trengs finnes i dette rommet. Og dette er fysikk, ikke englepreik; glem Østlandspostens galluper, glem alle andre enn dere selv. Ikke skjel til noen. Hvis dere intensiverer samhandlinga dere i mellom, øker antall kontaktpunkter mellom dere, og blir enda mer sammensveisa, vil denne energien vokse og vokse og til slutt bli ledestjernen for hele Larviksamfunnet.  Jeg kan også med usvikelig sikkerhet si når dette inntreffer: 10. september.  

Larvikslista representerer den nye tid. Og den nye tid har bare tapt en gang ifølge dikteren Per Sivle. Det var i 1030 i slaget på Stiklestad da vår felles Vikenkonge Olav Haraldson uventet tapte mot Tore Hund og hans bondehær.

Det kommer ikke til å skje igjen.   

Lykke til med valget           

Hvis jeg var Christian Quart

Den første flyeren gikk i trykken i dag. Nordre Aker ved vår bydelspropell og førstekandidat Rune Foshaug skal dele ut primært i bydelen. Hadde møte med Synnøve Riise Bøgeberg om kulturhus i Groruddalen og vi ser veldig likt på nødvendigheten av og funksjonen til et slikt kulturhus som kan bli et signalbygg for hele Osloregionen og en produksjonsarena for Grouddalens mange kulturmiljøer. Løp en mil på Bislett sammen med sønnen min og brukte så kvelden til å filme rundt omkring i Oslo med min gamle buddy Runar Hodne. Utgangspunktet er at jeg agerer Christian Quart og forteller om hvilke grep jeg vil gjøre som byrådsleder. Det var råartig. Veldig uncut. Opptakene ble bare gjort en gang. Uten manus. Fikk også tilbud om å skrive i Aften av Knut O. Åmås. Når jeg blir byrådsleder. Artig. Føler meg litt som et fly som står på rullebanen og fyrer opp turtallet rett før take off.


Hold hviledagen nesten hellig

Inne i mellom løpetur rundt Sognsvann med familien, fikk jeg deala og avtalt med flere folk. En av våre fremste billedkunstnere Vibeke Tandberg har laget fotografier vi skal bruke som valgplakater. Så utkast. Genial dame. Har også deala med Runar Hodne, en av våre beste regissører, og vi skal lage en video i youtube-format der jeg er Christian Quart og forteller hva jeg skal gjøre med byen når jeg er sjef. Inspirert at innslag som jeg og han gjorde i kultserien Puck på NRK2. Har også avtalt møte med Plankontorets Synnøve Riise Bøgeberg, ansvarlig for utredningen av kulturhus i Groruddalen. De seks Facebook-gruppene våre øker med rundt 30 medlemmer om dagen. Bare vi får en riking til å spøtte i pææng blir dette valgskred.

Valgkampen er her

Valgkampen er åpnet. Nå kan innbyggerne i Oslo begynne å forhåndsstemme. Jeg vil prøve å gi dere en daglig bloggoppdatering om tilstanden til alle oss som skal i valgkampen for Oslo Byaksjon.   

Vår strategi er enkel. Vi får den suverent feteste valgkampboden (foreløpig står bare en container der) som vi åpner i dagene etter at de andre partiene har løpt fra seg med boller og brus. Deretter kjører vi kampanjer med flyere i de ulike bydelene vi stiller. Starter med Løkka til uka der det er et par viktige debatter vi deltar i. Har knallhardt fokus på sakene vi allerede har lansert; Gi de narkomane et værested, Kulturhus i Groruddalen og Bygg Barcode. Supplerer de med (sosial boligbygging, bærekraftig by mm.) etter behov. 

The revolution will not be televized. Vi unngår å løpe etter media, ikke minst riksmedia, og intensiverer arbeidet inn mot organisasjoner og miljøer som er knytta til våre kjernesaker. Vi fokuserer på å være synlig i gatebildet. Gata er vår. Hvis du ikke har hørt oss, fått programmet eller en flyer av oss før valget, går du garantert ikke ut.  

Vi er Facebookpartiet framfor noen og har seks grupper der allerede, både knytta til personer, men også saker. Bl.a. har de to politikergruppene våre for Dilek Ayhan (nr. 2) og Arild Knutsen (nr. 9) over 400 medlemmer og er større enn Erling Laes og tre ganger så stor som Rune Gerhardsens gruppe på Facebook.

Vi skal skaffe oss minimum 4388 stemmer, en mandat med god margin. Tallet er brutt ned på bydeler og de tre sentrumsbydelene Frogner, St. hanshaugen og Løkka skal skaffe oss over 60 prosent av stemmene.


Sist gang hadde vi 37 000,- i valgkampbudsjett. Nå har vi foreløpig samla inn rundt 120 000,-. Men spranget opp til de etablerte partiene er økt. De minste partiene har rundt 500 000,- mens Oslo Høyre skal svi av 3 mill. Gi oss gjerne penger så det svir. Støtte til Oslo Byaksjon gjøres ved å sende penger til:
Oslo Byaksjon v/Oslo Byforum Louises gt. 2B 0168 Oslo. Kto.: 5082 07 62050